Bashkia Elbasan

,
Emri Bashkia Elbasan
Adresa Rruga “Qemal Stafa”, sheshi “Aqif Pasha”. Elbasan, Albania
Tipi i entitetit Institucion Shtetëror
Kategoria Institucion Shtetëror
Personi për kontakt
E-mail bashkiaelbasan@elbasani.gov.al
Kontakt Telefon
Ueb faqja http://www.elbasani.gov.al
Përshkrimi i aktiviteteve bazë

Promovimi i Qytetit dhe Turizmit

​​​​Kalaja e Elbasanit (Kështjella Skampis)

Qyteti i Elbasanit ka kështjellën Skampis. Ajo përfaqëson një Castrum Statum, qendër e një legjioni romak. Si të gjitha kampet ushtarake romake edhe ky është ndërtuar sipas një plani orthogonal. Mbi themelet e kesaj keshtjelle jane ngritur muret e kalase se sotme nga Perandoria Otomane. Për më shumë: http://elbasani.gov.al/sq-al/Services/Pages/Promovimi-i-Qytetit-dhe-Turizmit.aspx

Facebook https://www.facebook.com/elbasanbashkia/

 

Galeria

Skills

Posted on

19/11/2018