Ditë gare në Belsh dhe Seferan, hapje muzeu në Gjinar Sot në kuadër të aktiviteteve të subgranteve, tre ë nga Shqipëria, në mënyrë të integruar realizuan aktivitetin e garave të rinjëve, edhe atë , në Belsh gara me biçikleta , ndërsa në Liqenin e Seferanit gara me kajakë. Pedalo në Belsh u ndau dhurata tre fituesve të garës dhe u bënë inxhizime të nevojshme prej garës dhe pjesëmarrësve të mysafirëve nga Maqedonia e Veriut (shumica anëtarë të STEP), ndërsa Paola Sh.p.k (Agroturizëm Paja), ndau dhuratat në Seferan, ku gjithashtu u xhirua material promovues. Pastaj gjithë grupi u drejtua tek fabrika e Vajit, ku Ervis Çapja, anëtar i STEPit ua përshkroi në detaje procesin e prodhimit të vajit të ullirit. Atz disa nga anëtarët e Maqedonisë së Veriut u furnizuan me një sasi vaji të ullirit, që vç më është bërë rutinë , në këtë bashkëpunim. Pjesa e mbrëmjes, ishte e rezervuar për hapjen solemne të Muzeut, tek Sofra e Shpatit në Gjinar, ku kishte historian që shpjegoi në mënyrë të detajuar historiatin e muzeut, dhe elementet përcjellëse, dhe pastaj pjesa tjetër ishte aktivitet kulturoro artistik, me darkë pune. Si pjesë e darkës së punës u shpjegua edhe funksionimi i iTOP dhe mundësitë për bashkëpunim, ku edhe u nënshkruan disa memorandume bashkëpunimi. Dita e dytë vazhdoi me bashkëpunimin joformal dhe nënshkrimin e memorandumeve, ndërsa pjesa e fundit do të jetë vizitë në Tetovë.