Një nga karakteristikat më të famshme të Qarkut të Elbasanit është padyshim Via Egnatia, magjistralja më e famshme ekonomike dhe strategjike në kohën e Bizantit. Pothuajse e gjithë tregtia tokësore e Evropës Perëndimore në Bizant, u zhvillua pikërisht nëpërmjet kësaj rruge. Qëndroni në shtëpi dhe shijoni videon kushtuar bukurive dhe rëndësisë së Via Egnatia.