Центар за Лекување “Ули“ Бања Елбасан

,

 

Име Центар за Лекување “Ули“ Бања Елбасан
Адреса  Lixha qendër, Elbasan, Albania
Вид на субјект Хотел за Лекување
Категорија Хотел
Лице за контакт
Контакт мејл info@hotelyllillixha.com
Контакт телефон  +355 (0) 69 97 73 243
Веб страна
Опис на основни активности Центар за Лекување “Ули“ Бања Елбасан е единствениот центар со отворен надворешен термален извор. Станува збор за термални извори кои датираат од најраните времиња. Се верува дека Римјаните го користеле за лекување. Изградбата на хотели започна во 1949 и заврши во 1951 година. Во 2017 година сите лековити центри беа подложени на целосна реконструкција, денес нудат современи услови за сместување и извршување на сеопфтни третмани. Изворот на термалните води е заштитен од мешање и на тој начин ги задржал своите специфични карактеристики. Центарот за лекување располага со 185 легла. Условите за сместување се меѓу најдобрите понудени во оваа област.  Покрај одлично уредените соби, центарот располага и со сопствен ресторан, мирен и релаксирачки парк и бесплатен интернет. Нудиме целосен третман на лица кои страдаат од: ревматски болести, болести на коските и кожни инфекции и проблеми со респираторниот тракт.
Facebook https://www.facebook.com/hotelyllillixhaelbasan/

 

Галерија

 

 

Skills

Posted on

14/01/2019