Што е СТЕП

Проектот за зајакнување на иновативен туризам (СТЕП) е договор за грант на ИПА 2, Прекугранична соработка: Република Северна Македонија – Република Албанија, алокации 2014- 2015. Проект партнери се Метаморфозис – Фондација за Интернет и општество, Центар за регионален развој Полог и Советот на Округот Елбасан.

Скриените убавини на регионот Елбасан

Елбасан е регион со многу знаменитости, огромно културно-историско наследство. Најголемата убавина во регионот е секако градот Белш кој поседува 84 природни езера. Останете дома, погледнете го промотивното видео за регионот Елбасан уживајте во природните...

Полог – дом за авантуристи

#СедиДома #ПатувајОдДома Во овие тешки времиња кога сите треба да бидеме свесни за ситуацијата и да останеме во нашите домови, сакаме да Ви помогнеме да бидете што поблиску до природата. Погледнете го видеото со наслов ‘’Полог - дом за авантуристи’’ намнето за...

Одржан вториот состанок на Советодавниот одбор на СТЕП

На 6 март во Тетово се одржа вториот состанок на Советодавниот одбор на СТЕП. На состанокот присуствуваа тројца членови на Советодавниот одбор на проектот од регионот Полог, Градоначалничката на Општина Тетово г-ѓа Теута Арифи и Претседателот на планинарскиот клуб...

Започна процесот на сертифицирање на членките на СТЕП мрежата

Дел од тимот на СТЕП проектот од денес започнаа со посета на членките на мрежата се со цел проверка на критериумите кои се зададени за добивање на Сертификатот на усогласеност и Сертификатот на успешност. Посетата започна од Елбасан, па продолжи во Белш, Република...

Одржан состанок на СТЕП тимот во Струга

На 21 февруари во Струга во Хотел “Дрим“ се одржа работен состанок на кој присуствуваше дел од тимот на СТЕП проектот. На состанокот беше разговарано за активностите кои треба да се спроведат во месец март како што се: Доделување на сертфикатите на услогасеност како и...

Мојата авантура во туризмот со Биљана Дабеска сопственичката на Тивко Катче и членка на СТЕП мрежата

“На почетокот кога го отворивме хостелот се  чудевме кој гости ќе ни дојдат бидејќи Гостивар не е туристички град, ниту пак туристичка дестинација. Но ете како поминува времето, сфативме дека не мора да си туристичка дестинација за да доаѓаат гости,  Гостивар го...