Балканот изобилува со богата историја и култура. Тоа е местото каде што се среќавале и се уште се среќаваат разни култури и народи. #ПатувајОдДома и истражете ги спомениците на културата и во регионот на Полог и Елбасан. Додека сите ние #СедимеДома, ви го претставуваме видеото кое ќе ве прошета низ прекрасните културни спомении на Елбасан и Полог.