Општина Белш во соработка со Конфедерацијата на падобранците на Албанија организираше спектакуларно шоу за заинтересираните и љубителите на овој спорт. Во овој спектакл организиран во рамките на општината Белш, имаше 17 падобранци, каде што посетителите уживаа пријатни моменти. Покрај посетителите од Албанија, голем број посетители дојдоа како туристи од различни европски земји.

На крајот од настанот, членот на мрежата СТЕП (Проект за унапредување на туризмот), ресторан “Агротуризмот Паја” им служеше своите специфични и традиционални јадења за посетители во оваа организација.

Агротуризмот Паја покрај езерото Сеферан во Белеш од Елбасан обезбедува свежа локална храна, селски пилиња, свежи езерски риби од разни видови, жива музика секоја сабота и различни вина и ракии произведени од самиот ресторант, како и простории за разни свадбени аранжмани и настани. Но, пред сè, она што го карактеризира бизнисот на агротуризмот Паја е прекрасната природа и чистотата околу неа, овозможувајќи ви кампинг, каде што можете само да ги чуете пеењто на птиците,  и да го почувствувате свежиот, нежен ветер на телото што ти дава чувство на неверојатна  духовна удобност.