Komuna Prrenjas

,
Emri Komuna Prrenjas
Adresa Rruga Skenderbej, Bashkia Prrenjas
Tipi i entitetit Njësia e Vetëqeverisjes Lokale
Kategoria Institucion
Personi për kontakt
E-mail rudinabashkiaprrenjas@gmail.com
Kontakt Telefon 0035559122404
Ueb faqja http://www.prrenjas.al/
Përshkrimi i aktiviteteve bazë

Bashkia e re e Përrenjasit kufizohet në veri me bashkinë Librazhd, në lindje me Republikën e Maqedonisë, në jug me Bashkinë Pogradec dhe në perëndim me Bashkinë Elbasan. Kryeqendra e Bashkisë është qyteti i Përrenjasit.

Qyteti i Përrenjasit është krijuar si njësi administrative në vitin 1958. Popullsia sipas Regjistrit Civil shkon ne 33,031 banorë. Për fëmijët dhe të rinjtë e ketij qyteti dy janë shkollat kryesore, Shkolla nëntëvjeçare “Qybra Sokoli” dhe Shkolla e mesme “Halit Bërzeshta”.

Qyteti i Përrenjasit ka pasuri te shumta minerare e në bazë të tyre janë ngritur miniera për përpunimin e tyre.

Facebook https://www.facebook.com/MirandaRiraFaqjaZyrtare/

Galeria

Prrenjas Center

Miranda Rira

Prrenjas 2

prrenjas 1

Skills

Posted on

19/11/2018