Што е СТЕП

Проектот за зајакнување на иновативен туризам (СТЕП) е договор за грант на ИПА 2, Прекугранична соработка: Република Северна Македонија – Република Албанија, алокации 2014- 2015. Проект партнери се Метаморфозис – Фондација за Интернет и општество, Центар за регионален развој Полог и Советот на Округот Елбасан.

Започна процесот на сертифицирање на членките на СТЕП мрежата

Дел од тимот на СТЕП проектот од денес започнаа со посета на членките на мрежата се со цел проверка на критериумите кои се зададени за добивање на Сертификатот на усогласеност и Сертификатот на успешност. Посетата започна од Елбасан, па продолжи во Белш, Република...

Одржан состанок на СТЕП тимот во Струга

На 21 февруари во Струга во Хотел “Дрим“ се одржа работен состанок на кој присуствуваше дел од тимот на СТЕП проектот. На состанокот беше разговарано за активностите кои треба да се спроведат во месец март како што се: Доделување на сертфикатите на услогасеност како и...

Мојата авантура во туризмот со Биљана Дабеска сопственичката на Тивко Катче и членка на СТЕП мрежата

“На почетокот кога го отворивме хостелот се  чудевме кој гости ќе ни дојдат бидејќи Гостивар не е туристички град, ниту пак туристичка дестинација. Но ете како поминува времето, сфативме дека не мора да си туристичка дестинација за да доаѓаат гости,  Гостивар го...

Падна последната клапа на снимањето на промотивните видеа за Полог и Елбасан

На 19 јануари заврши снимањето на 10 кратки видеа наменети за промоција на туризмот во Полог и Елбасан. Снимањето се одвиваше на преку 100 локации во двата региони. И покрај тешките услови направен е добар видео материјал кој во моментов е во процес на монтажа....

Работна средба на дел од тимот на СТЕП во Елбасан

На 24 декември во просториите на Округот Елбасан се одржа работна средба на дел од тимот на СТЕП. На состанокот се анализираа досегашните резултати како и идни активности како што се усвојување на план за посета на членките и проценка на критериумите врз основа на кои...

Започна снимањето на 10 кратки видеа наменети за туристичка промоција на регионите Полог и Елбасан

На 16 декември започна снимањето на 10 кратки видеа наменети за туристичка промоција на регионите Полог и Елбасан. Првата клапа падна во регионот Елбасан, Република Албанија. Снимањето ќе се одвива во поголемиот дел на локации кои географски припаѓаат на двата...