Вести

Втора презентација за туризам за микропретприемачи од Полошкиот регион во Тетово

Втора презентација за туризам за микропретприемачи од Полошкиот регион во Тетово, Република Северна Македонија, 12ти јули Во рамките на проектот за развој на иновативен туризам – СТЕП, беа планирани да се одржат две презентации за потенцијалните идни претприемачи во...

Тимот на СТЕП како дел од пограничниот настан ‘’Градење на заедничка иднина’’

На 10 јули 2019 год. во Охрид се одржа пограничниот настан  „Градење на заедничка иднина – Creating a common future“ во организација на 9 проекти имплементирани од страна на 30 граѓански организации, корисници на грантови од Програмата за прекуграничен развој помеѓу...

Градење на заедничка иднина – Видео покана

На 10 јули во Охрид ќе се одржи пограничен настан „Градење на заедничка иднина – Creating a common future “. Целта на настанот е промовирање на резултатите на деветте проекти кои се дел од програмата IPA Cross Border Cooperation помеѓу  Република Северна Македонија и...

Објавен јавен повик на Министерство за економија за финансиска поддршка за бизнис идеа за туризам креирани од студенти на факултетите за туризам

Министерство за економија, согласно програмата за развој на туризам за 2019 година на Република Северна Македонија објавува јавен повик за финансиска поддршка за бизнис идеа за туризам креирани од студенти на факултетите за туризам.  За сите заинтересирани субјекти,...

Објавен јавен повик на Министерство за економија за субвенции за туристички цели на селски семејства

Министерство за економија, согласно програмата за развој на туризам за 2019 година на Република Северна Македонија објавува јавен повик за субвенции за туристички цели на селски домаќинства. За сите заинтересирани субјекти, подетални информации околу повикот може да...

Во Пеќин се одржа третата дводневна обука за членовите на СТЕП мрежата од Албанија

На 26 и  27 јуни во Пеќин, Република Албанија се одржа третата дводневна обука за маркетинг.  Темите кои се третираа на овие обуки се фотографија, видео како и основи на веб-страна и употреба на готови извори на интернет. Обуките ги водеа локални маркетинг експерти и...

На Попова Шапка се одржа третата дводневна обука за членовите на СТЕП мрежата

  На 27 и  28 јуни во хотел ‘’Скардус’’ на Попова Шапка, Република Северна Македонија се одржа третата дводневна обука за маркетинг.  Темите кои се третираа на овие обуки се фотографија, видео како и основи на веб-страна и употреба на готови извори на интернет....

Зaедно до силна локална и регионална економија

„Градење на заедничка иднина – Creating a common future“ е слоганот на претстојниот пограничен целодневен настан, што на 10 јули ќе се случува во Охрид, во организација на девет проекти имплементирани од страна на 30 граѓански организации, корисници на грантови од...

Тимот на СТЕП проектот како дел од работниот состанок ‘’Воспоставување на организација за управување со дестинациите во Полошкиот регион Мавровскиот рекански регион’’

На 24 јуни во Тетово се одржа работен состанок на тема ‘’Воспоставување на организација за управување со дестинациите во Полошкиот регион Мавровскиот рекански регион’’. На состанокот учествуваа и официјални претставници од СТЕП проектот. Покрај краток вовед со...

Одржана втората обука за членовите на СТЕП мрежата во Белш, Република Албанија

На 20ти и 21 јуни во Белш, Република Албанија се одржа втората обука за членовите на СТЕП мрежата. За време на обуката учесниците под менторство на локални експерти се стекнаа со знаење од областа на маркетинг на социјални медиуми како и користење на соодветни алатки...