Одржана втората обука за членовите на СТЕП мрежата во Маврово, Северна Република Македонија

Одржана втората обука за членовите на СТЕП мрежата во Маврово, Северна Република Македонија

На 18ти и 19ти јуни во Маврово се одржа втората обука за членовите на СТЕП мрежата. За време на обуката учесниците под менторство на локални експерти се стекнаа со знаење од областа на маркетинг на социјални медиуми како и користење на соодветни алатки на социјалните...
Членките на СТЕП мрежата, учествуваа на Интернационалната Конференција за Туризам – Feel Skopje

Членките на СТЕП мрежата, учествуваа на Интернационалната Конференција за Туризам – Feel Skopje

На 12 јуни во Скопје се одржа International Conference on Tourism – Feel Skopje. Целта на конференцијата беше на едно место да се соберат голем број на професионалци кои делуваат во секторот туризам и можност за споделување на нивните искуства со останатите...
Одржана првата обука за Градење на капацитет за зголемен пристап на пазарот за членовите на СТЕП мрежата во Гостивар

Одржана првата обука за Градење на капацитет за зголемен пристап на пазарот за членовите на СТЕП мрежата во Гостивар

На 10ти јуни во Гостивар, Република Северна Македонија се одржа првата обука за членовите на СТЕП мрежата,за градење на капацитет за зголемен пристап на пазарот за членовите на СТЕП мрежата во Гостивар. Во рамките на работилницата членовите имаа можност да бидат дел...
Членките на СТЕП мрежата Jeta Air и Peaktrip започнаа со креирање на конкретни заеднички пакети

Членките на СТЕП мрежата Jeta Air и Peaktrip започнаа со креирање на конкретни заеднички пакети

На 29 мај во просториите на Центарот за развој на плански регион Полог се одржаа работна средба помеѓу г. Блерим Шакири од Jeta Air и г. Садик Абдураими од Peaktrip. Станува збор за конструктивен состанок на кој двете членки на СТЕП работеа на креирање на заеднички...
Одржана презентација за туризам за потенцијалните претприемачи од Полошкиот регион во Гостивар, Република Северна Македонија

Одржана презентација за туризам за потенцијалните претприемачи од Полошкиот регион во Гостивар, Република Северна Македонија

Во рамките на проектот за развој на иновативен туризам – СТЕП, на 23 мај во просториите на Youth and Community Center во Гостивар се одржа  презентациja за потенциалните претриемачи во секторот на туризам. За време на настанот модератори беа членовите на СТЕП мрежата,...